Workshop

 

In elke samenleving worden al eeuwenlang verhalen verteld. Deze verhalen, mythes, helpen ons om te begrijpen hoe de dingen werken in onze samenleving. Mythes kunnen heel krachtig zijn, ze nestelen zich diep in ons (geest en ziel). Ze opereren op een onbewust niveau en beïnvloeden ons gedrag. Het maakt niet uit tot welke groep we behoren, we creëren allemaal onze eigen mythes. Ze worden net zo lang herhaald dat je op een gegeven moment gelooft dat al deze verhalen waar zijn voor jou.  Ze worden heel populair als ze een verhaal vertellen dat we voelen als waar vanuit onszelf. Maar dat is dus niet zo? Wat is dan wel zo? Wie ben jij? Wat zijn jouw talenten? Wat wil jij? Omschrijf je droom, is dat hoe je nu leeft? Waarom niet?

Heb je ook last van de mythes van de samenleving, ben je ook al een tijdje op zoek om erachter te komen wat dat knagende gevoel van binnen betekent? Cijfer je jezelf weg, zodat je kan passen binnen de maatschappelijke structuren? Of sta  jij  op een kruispunt, voel je dat je verandering wilt? Of ben je al bezig, maar zit er geen schot in? Ben je ongelukkig met het leven wat je nu leeft?  Loop je telkens tegen dezelfde muur, sta je stil, wil je verder, is het nu jouw tijd?

Tijdens de workshop gaan we aan de slag met beperkende gedachten en overtuigingen en hoe die je beïnvloedden om iets wel of niet te doen. Deze workshop is een onderdeel van een langer traject Mentale detox.